U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring theaterproductie ' Atalanta'
Activiteit vindt plaats op: 1-7-2019

Op vrijdagavond 12 juli wordt vanaf 20.00 uur in de theaterproductie ‘Atalanta’ opgevoerd. De voorstelling vindt plaats in de kleine gymzaal van sporthal De Beemd.
Alle brugklassers van locatie L zien de voorstelling al eerder, namelijk op  11 en 12 juli ’s morgens en ’s middags.

Onder leiding van Björn Sluiter zijn tien leerlingen uit leerjaar 2 tot en met 5 al enkele weken met de voorbereidingen bezig. Op vrijdagmiddag repeteren ze scènes, overleggen, schaven en schrappen. Björn is de regisseur maar door hun inbreng wordt het ook een toneelstuk van de leerlingen zelf.
De voorstelling gaat over koningsdochter Atalanta die een zoon had moeten zijn en daarom door haar vader in een bos wordt achtergelaten. Ze groeit op tot een behendig jaagster die zich kan meten met mannen. Wie eerdere Staring Theaterproducties heeft gezien, zal niet verrast zijn over de moderne twist die aan het mythologische verhaal is toegevoegd. De thema’s vrouwenemancipatie en #metoo komen daardoor beter voor het voetlicht.
De leerlingen die meedoen aan de theaterproductie zijn Béla Korpadi, Zora Molenberg Clerbaux, Lisa Kaiser, Ariët Rouwhorst, Eline Beuzel, Nadine Schaap, Melanie Wissink, Matilda Waardenburg, Susan Borgers, Sebastián van Tuijl, Bjerne Ruesink (techniek).


Terug