U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Brugklassers krijgen verkeersles
Activiteit vindt plaats op: 26-9-2014

Veilig op de fiets van school naar huis, naar de sportclub, muziekles of vrienden in de buurt. Dat moet voor onze brugklasleerlingen geen probleem zijn, want ze hebben op de basisschool hun verkeersdiploma gehaald, kennen de verkeersregels en ween hoe ze zich in het verkeer moeten gedragen. Toch is het goed om verkeersveiligheid onder hun aandacht te blijven brengen. Alle brugklasleerlingen van locatie L kregen daarom verschillende verkeersmodules aangeboden. Het doel van deze verkeerslessen is dat de leerlingen zich veiliger op straat begeven, zich bewust worden van de gevaren in het verkeer en begrijpen dat andere verkeersdeelnemers een verkeersgevaar kunnen vormen.
In elke les zaten leer- en doemomenten. Door luisteren, interactie en door dingen te doen, werden de kinderen zich bewust van hun eigen handelen in het verkeer en dat van anderen.
Met behulp van simulatorprogramma's konden de leerlingen ervaren en zien wat er gebeurt als je op de fiets whatsappt of sms't of hoe het is om als chauffeur te reageren op onverwachte verkeersmanoeuvres van fietsers.

   

Ook alcohol in het verkeer kwam aan de orde. Na een leergesprek kregen de leerlingen een zogenaamde alcoholbril op, zodat ze ondervonden hoe het is om dronken te zijn. Tijdens het lopen van een parcours bleven maar weinig pionnen overeind!
De draaikooi was voor iedereen het spannendst. Hiermee werd op een ludieke manier aangetoond hoe je je uit de veiligheidsgordel moet bevrijden als een auto door een ongeval ondersteboven raakt.

 

Daarnaast werd aandacht besteed aan fietsverlichting, gevaarlijk verkeersgedrag en het gebruik van veiligheidsgordels in de auto.
De verkeerslessen werden verzorgd door Edcomm, Educatie Verkeersprojecten. 

Terug