U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

3 havo/vwo naar Beeld en Geluid in Hilversum
Activiteit vindt plaats op: 3-10-2014

Beeld en Geluid (officieel: Nederlandse instituut voor Beeld en Geluid) is gevestigd op het Mediapark te Hilversum in een bijzonder gebouw waar het audiovisueel archief van Nederlands is ondergebracht. Daarnaast is er een interactieve mediatentoonstelling ingericht en verzorgt Beeld en Geluid workshops voor scholieren.

Het Staring College organiseert al enkele jaren voor de derde klassers - als onderdeel van het introductieprogramma - een excursie naar Beeld en Geluid; de leerlingen komen altijd enthousiast terug! Ook dit jaar hebben leerlingen uit 3 havo/vwo een hele dag doorgebracht bij het Hilversumse instituut.
Begonnen werd met de workshop 'Dichter bij het nieuws'. De leerlingen leerden hier eerst wat nieuws is, wanneer iets nieuws is en hoe het gemaakt wordt. Daarna gingen groepjes van 4 a  leerlingen op pad met een camera, microfoon en een vooraf geschreven draaiboek om zelf een journaalonderwerp te maken.

 

In de studio monteerden ze hun zelfgemaakte materiaal met archiefbeelden tot een uitzending. Nadat iedereen klaar was werden alle items aan de klas getoond.
Vervolgens kon iedereen naar de Experience, een grote hal waarin de geschiedenis van de Nederlandse omroep en omroepprogramma's wordt verbeeld, en waar de bezoeker zelf allerlei dingen kan doen. Zo namen onze leerlingen plaats achter het mengpaneel van een radioprogramma, konden ze filmpjes maken of als een echte popster het podium van TopPop beklimmen.Over enkele weken gaan de leerlingen van 3 mavo naar Beeld en Geluid.

Gemaakte filmpjes

Terug