U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staringteams naar First Lego League
Activiteit vindt plaats op: 3-11-2014

De First Lego League ie een internationale wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Dit jaar luidt het thema: "What is the future of learning?". De deelnemende teams ontwerpen, programmeren en bouwen een volledig autonome robot, waarbij ze gebruik maken van het Lego Mindstorms systeem. Daarnaast voert elk team naar aanleiding van het jaarthema een onderzoek uit over de maatschappelijke rol van techniek en technologie.
Het Staring College levert dit jaar een flink aantal deelnemers uit leerjaar 1. Alle gymnasium+ leerlingen uit Lochem doen mee en drie teams uit de havo/vwo-klassen van de locatie Beukenlaan. Op 12 december is de regiofinale Achterhoek in Ulft. In de lessen techniek wordt op dit moment hard gewerkt aan de robot!
Tijdens de regiofinale moet de Legorobot over een wedstrijdtafel een parcours afleggen en opdrachten uitvoeren binnen tweeënhalve minuut. Er wordt ook gekeken hoe de robot is gebouwd. Elk team verzorgt bovendien een presentatie over hun onderzoek. Tot slot beoordeelt de jury hoe elk team samenwerkt.
De winnaars van de regiofinale gaan door naar de Beneluxfinale.
Meer informatie over First lego League is te vinden op www.firstlegoleague.nl.
Terug