U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Leerlingen groep 8 krijgen les op Staring College
Activiteit vindt plaats op: 23-5-2014

Voor de meer begaafde leerlingen uit groep 8 van de basisscholen uit Lochem, Borculo en omgeving, organiseerde het Staring College een programma van acht lessen. Het initiatief van dit ‘Groep 8+’project is afkomstig van Rob Nijkamp, directeur van Daltonbasisschool Nettelhorst. De bedoeling van de lessenserie is om deze groep leerlingen nieuwe en extra stof aan te bieden èn om ze kennis te laten maken met de manier van werken in het voortgezet onderwijs. Die opzet is geslaagd.

 

Tijdens de lessencyclus stond het thema Griekenland centraal, waarbij de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, Grieks en economie aan bod kwamen. De kinderen leerden vanalles over het klimaat, de ligging en de geschiedenis van het land. Daarnaast maakten ze kennis met de Griekse taal en mythologie. Ook werd aandacht besteed aan de oorzaken en gevolgen van de economische crisis in Griekenland.

Acht middagen waren de achtste groepers op het Staring College in Lochem en Borculo te vinden. Tijdens de laatste bijeenkomst bereidden de kinderen een presentatie voor om hun ouders en leerkrachten van de basisschool te laten zien wat ze allemaal hadden opgestoken tijdens het project.

De presentatie vond plaats op woensdag 14 mei (locatie Borculo) en donderdag 15 mei (locatie Lochem). Uiteraard waren de leerlingen vooraf best zenuwachtig, maar dat was niet echt nodig. Ze hadden de avond heel goed voorbereid en presenteerden enthousiast. Ze lieten zien dat ze bij de verschillende vakken veel hadden geleerd tijdens het project. Ouders waren verbaasd en positief verrast over de opgedane kennis van hun kind. En uiteraard waren ze erg trots.

Na de presentaties was er een diploma-uitreiking en ontvingen alle kinderen een ‘Groep 8+’certificaat. De bedoeling is dat ook volgend schooljaar een dergelijk programma wordt opgezet.

Terug