U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Afwisselende Cultuurdag op de Beukenlaan
Activiteit vindt plaats op: 5-12-2014

Op 1 december bezorgden op de locatie Beukenlaan acht culturele workshops de leerlingen veel plezier. De workshops werden verzorgd door professionele artiesten van de theaterschool uit Zwolle. Rap, Allroundcircus, Theatersport, Graffiti, Breakdance, Slagwerk, Cajon en Capoeira (Braziliaanse vechtdans) waren de onderdelen die werden aangeboden.

 

Het schoolgebouw stond bol van de activiteiten. Leerlingen op stelten, verkleed als clowns, liepen door de gymzaal en maakten menselijke piramides. Ze werden opgezweept door ritmisch Afrikaans getrommel van slagwerkers, terwijl andere leerlingen breakdancten of grote panelen bespoten met graffiti. Uit een ander lokaal klonk de bijzondere trommelklank van de cajon, een vierkante 'doos met een gat erin', zoals een niet-kenner zou zeggen.

 

In de aula danste een groep leerlingen onder leiding van een Braziliaan de Capoeira, een slavenvechtdans die gepaard gaat met felle trappen op stootkussens. De brugklassers beleefden 's morgens dit spektakel, de tweede klassers kwamen 's middags aan de beurt. Het was voor velen een bijzondere belevenis, mischien zelfs 'a once in a lifetime experience'.

Terug