U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Kunstenmiddag en Kunstenavond
Activiteit vindt plaats op: 6-2-2015

Dinsdagmiddag 3 februari stond het Staring College in Lochem in het teken van muziek, beeldende kunst en toneel. Negen derde klassen (havo en vwo) luisterden eerst in lokalen naar een presentatie over de examenvakken beeldend en muziek door leerlingen uit 5 havo en 6 vwo. Vol overtuiging vertelden die over de kunstvakken en over hoe  het bovenbouwprogramma eruit ziet.
In het Forum exposeerde een 5 vwo-klas het resultaat van een fotografieproject. In het kader van het vak ckv werden foto's gemaakt aan de hand van de thema's Dieren in de winter en Lezen kun je overal.
Om 15.00 uur zat iedereen in het Forum, waar leerlingen uit 5 en 6 vwo enkele ijzersterke muzieknummers lieten horen.

 

Daarna begon het toneelstuk We gaan nog niet naar huis. Op reis met Odysseus in 2015 waaraan een ckv-klas uit 5 vwo dit jaar heeft gewerkt. De bekende tocht van Odysseus en zijn manschappen werd origineel verbeeld, met soms een kwinkslag en een link naar de huidige tijd. De mooie kostuums waren gehuurd, maar decorstukken werden door de leerlingen zelf gemaakt.

 

Een compliment is op zijn plaats aan de derde klassers die ruim een uur een aandachtig publiek vormden dat steeds meer begon mee te leven met de lotgevallen van Odysseus.
's Avonds konden ouders en andere belangstellenden genieten van het muziekoptreden en de toneelvoorstelling. Daarnaast lichtte 5 vwo het fotografieproject toe.
De inspanningen van de betrokken leerlingen waren meer dan de moeite waard. Deze tweede editie van de Kunstenmiddag en Kunstenavond kan dan ook weer een groot succes worden genoemd.

Terug