U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Waterleerpad
Activiteit vindt plaats op: 1-6-2015

Het Waterleerpad is een project van de vakken aardrijkskunde en biologie waarbij alle leerlingen uit leerjaar 2 veldonderzoek doen.
Voor hun onderzoekjes gingen de leerlingen groepsgewijs aan de slag bij de Berkel en in natuurgebied De Velhorst. Leerlingen van de locatie Beukenlaan deden onderzoek op en langs de Berkel en de Slinge in Borculo. De opdrachten hadden betrekking op de kwaliteit van het gebied en van het water.

 

De leerlingen deden allerlei wateronderzoeken, zoals het meten van de pH, verontreiniging en stroomsnelheid, en gingen op zoek naar planten en dieren om deze te determineren. In de veldwerkkoffer zaten alle benodigdheden om goed onderzoek te doen.
Alle waarnemingen werden verzameld. Op deze manier kon er een doorsnede van het gebied worden gemaakt en genoteerd wat waar voorkomt.
Voor het vak aardrijkskunde werd vooral bodemonderzoek gedaan. Op verschillende plekken voerden de leerlingen grondboringen uit en deden proefjes om de bodemgesteldheid in kaart te brengen. Ter vergelijking werd ook de grond rondom school onderzocht.

 

                       

’s Middags verwerkte iedereen op school  de gevonden gegevens in het laboratorium. Op posters lieten de groepjes zien hoe het met het gebied gesteld i. Aan de hand van de alle gevonden resultaten konden ze vervolgens conclusies trekken.  De mavoleerlingen hebben filmopnames gemaakt en verwerkten die tot een nieuwsuitzending.

Terug