U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

LochemEnergie Challenge
Activiteit vindt plaats op: 4-6-2015

Jonge ogen kijken anders, jonge ogen kijken verder. Met deze gedachte is Lochem Energie een Challenge gestart. Op 2, 3 en 6 juli gaan 95 leerlingen van 4 vwo aan de slag bij ruim twintig bedrijven in Lochem, Laren en Barchem voor duurzame oplossingen in de bedrijfsvoering in brede zin.
De Challenge wordt voorbereid door een groep leerlingen uit 5 gymnasium+. Samen met oud-wethouder Duurzaamheid Thijs de la Court hebben Simon Baauw, Femke Boelens, Esli Diepenbroek, Qing Scholten en Jan-Willem Wesselink deze voorbereiding op zich genomen.

Woensdagavond 3 juni hield de groep hun eerste presentatie in het Stadshuus in Lochem. De vijf gymnasiasten vertelden de aanwezige bedrijven over hun eigen motivatie om aan dit project mee te doen. “We vinden het belangrijk dat iedereen over zijn eigen schutting kijkt”, zegt Jan-Willem Wesselink. “Voor leerlingen is het goed dat ze niet alleen informatie uit hun schoolboeken halen, maar verder en breder leren denken.” Tijdens het diner – verzorgd door cateraar Hans Drijsen – ontstond een boeiende interactie tussen de leerlingen en de vertegenwoordigers van de bedrijven. Het Staring-team informeerde de aanwezigen ook over een aantal praktische zaken. Zo moet er nog een jury worden gevormd, die zowel uit jonge als meer ervaren personen moet gaan bestaan.

Op 2, 3 en 6 juli wordt het project dus uitgevoerd door alle leerlingen van 4 vwo. Zij gaan in teamverband bij een bedrijf duurzame oplossingen bedenken. Op 6 juli ’s avonds is de slotmanifestatie met presentaties en prijsuitreiking in het Forum. Het leerlingenteam met het beste idee wint namelijk een ballonvaart. Lochem Energie helpt bij het realiseren van het beste idee.
De LochemEnergie Challenge wordt financieel ondersteund door de gemeente Lochem.

meer informatie over de Challenge is te vinden op de website van Lochem Energie.

Terug