U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring Theaterproductie 'Macbeth'
Activiteit vindt plaats op: 30-6-2015

Sinds januari is repeteren twaalf enthousiaste leerlingen voor deze uitvoering onder begeleiding van dramadocent Björn Sluiter.
Vorig schooljaar stond de theatergroep van het Staring College met het luchtige ‘Lang en gelukkig’ op de planken. Dit jaar brengen ze ‘Macbeth’ van de bekende Engelse toneelschrijver William Shakespeare. De groep is kort geleden versterkt met twee leerlingen theatertechniek en drie leerlingen die de productie op zich hebben genomen.

De tragedie ‘Macbeth’ is het verhaal van de Schotse generaal die van drie heksen de voorspelling krijgt dat hij op een dag koning van Schotland zal worden. Macbeth vermoordt daarom koning Duncan, neemt bezit van de kroon maar moet daarna wel doorgaan met moorden.
De Staring theatergroep speelt de opvoering van het Ro Theater. Hierin wordt vooral de hang naar en verheerlijking van macht benadrukt. Daarnaast gaat het over geweld: buitensporig geweld om macht te verkrijgen. Dramadocent en regisseur Björn Sluiter wil het publiek vooral meegeven dat geweld nooit een oplossing kan zijn. Daarnaast geeft hij, met name in de openingsscène, de voorstelling een modern tintje. Het stuk begint met het WK voetbal: sterspeler Macbeth haalt de beker binnen voor Schotland, proeft de macht en wil meer, met alle gevolgen van dien.

De theaterproductie wordt op 7 en 8 juli opgevoerd in de kleine zaal van de Schouwburg Lochem.
De ochtend- en middagvoorstellingen op 7 en 8 juli zijn bedoeld voor leerlingen en medewerkers van de school.
Alle eersteklassers bezoeken de voorstelling in het kader van de culturele eindactiviteit. Voorafgaand aan de voorstelling krijgen ze een rondleiding door de schouwburg en bekijken ze een expositie van werk dat door henzelf is gemaakt onder leiding van een gastdocent tijdens de lessen beeldende vorming.
De avondvoorstelling van 8 juli is bedoeld voor ouders en andere belangstellenden. Hiervoor moeten kaarten gereserveerd worden. De kaarten zijn verkrijgbaar via de spelers.

Speellocatie, -data en - tijden
‘Macbeth’
Kleine zaal Schouwburg Lochem
 
7 juli: 11.00 uur en 14.00 uur, voor leerlingen en medewerkers
8 juli: 11.00 uur en 14.00 uur, voor leerlingen en medewerkers
8 juli: 20.00 uur, speciale editie voor ouders en andere belangstellenden. Kaartreservering via de spelers

Spel: Rocio Barrientos Saavedra, Bernard van Delft, Mayra Kok, Nathalie Lemoine, Judith van Lookeren Campagne, Amber van Mourik, Steffie Peters, Richard Ribbers, Tama Schreurs, Annika te Velthuis, Koen Visker, Jan Willen Wesselink

Techniek: Jurre Oosterwijk, Martijn Schutte
Productie: Dagmar van Mourik, Richard Ribbers, Qing Scholten, Femke Wonink
Regie: Björn Sluiter

Tekst: bewerking door Hugo Claus naar William Shakespeare
Oorspronkelijk gespeeld door Ro Theater Rotterdam

Terug