U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Klappen voor Bart
Activiteit vindt plaats op: 24-9-2015

Van 21 tot en met 25 september is het Landelijke Week Tegen Pesten waarmee Stichting School & Veiligheid aandacht vraagt voor positieve groepsvorming om pesten te voorkomen.
Op 21 september was daarom op locatie Beukenlaan Bart Melief te gast, cabaretier en ervaringsdeskundige wat pesten betreft.

 

Bart is met een hazenlip geboren en is daarmee op de middelbare school erg gepest. Inmiddels gebruikt hij zijn nare pestperiode om anderen inzicht te geven in het leven van een gepeste. Met verhalen, toneelspel en indrukwekkende liedjes gaf hij een geweldige voorstelling van 45 minuten die de leerlingen bijzonder trof en heel goed inzicht gaf in de pijn en de wanhoop van een gepeste. Maar waarin ook bleek dat de groep van nietsdoeners of meelopers in een klas bijna erger is voor de gepeste persoon dan de pester zelf. Want door hun niets doen of meelachen voelde Bart zich eenzamer dan ooit.
Hij eindigde dan ook met een oproep aan de leerlingen om op te komen voor gepeste leerlingen. Want zij kunnen elke steun gebruiken. En om elkaar meer complimenten te geven; dat blijkt vaak moeilijker te zijn dan elkaar uit te schelden.

Terug