U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Campagne Switch ON/OFF
Activiteit vindt plaats op: 9-12-2015

Donderdag 10 december lanceren tien communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim de campagne Switch ON/OFF op het Staring College.

Campagnedag
Leerlingen krijgen een presentatie over sociale media en (online) games. Daarnaast zijn de campagnemedewerkers de hele dag op school aanwezig om leerlingen informatie te geven. In het Forum staat een stand waar leerlingen mee kunnen doen aan activiteiten.

Switch ON/OFF

Met de campagne Switch ON/OFF willen de communicatiestudenten leerlingen van het Staring College laten inzien dat er meer is dan alleen een 'online leven'. "Wat wij de leerlingen willen meegeven, is dat online niet verkeerd is, zolang je weet wanneer je moet 'switchen' naar offline. Hierop wordt door de campagne op een ontspannen, ongedwongen manier ingespeeld", aldus campagnemedewerker Chanel Overink. De campagne richt zich op jongeren tussen 12 en 15 jaar.
Switch ON/OFF roept leerlingen ook op om via sociale media zoals Facebook en Instagram hun offline moment te delen.

Socialbesitas en gameverslaving
Jongeren zijn steeds vaker actief op sociale media en spelen steeds vaker (online) games. Er komen ook problemen voor bij jongeren die heel veel op deze kanalen zitten. Volgens een recent onderzoek van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) geeft één op de zes jongeren zelf toe verslaafd te zijn aan sociale media. Ook blijft het aantal jongeren met een gameverslaving groeien.

Meer informatie over de campagne is te vinden op de site van Switch ON/OFF.

Terug