U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Regiofinale First Lego League
Activiteit vindt plaats op: 14-12-2015

Tijdens de regiofinale Achterhoek die vrijdagmiddag 11 december op het Staring College werd gehouden, werden veel slimme plannen gepresenteerd als oplossing voor de wereldwijde afvalproblematiek. First Lego League is daarmee méér dan alleen bouwen met de bekende gekleurde steentjes.
First Lego League daagt jongeren tussen de 9 en 15 jaar uit om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Dit jaar is het thema 'Trash Trek'. Het thema moet kinderen motiveren om te denken als wetenschappers en technici. Zo'n 290.000 kinderen uit meer tachtig landen gaan de fascinerende wereld van afval onderzoeken. Van inzameling en sorteren tot slim hergebruik om er nieuwe producten mee te maken.
Vol enthousiasme streden elf teams van verschillende scholen vrijdagmiddag in Lochem om de eer.

 

De regiofinale bestaat uit vier onderdelen: onderzoeken, innovatieve oplossing voor een probleem bedenken, onderzoek presenteren en bouwen/programmeren van een robot. Op een wedstrijdtafel in het Forum lieten de teams hun zelfgemaakte (van lego natuurlijk) en -geprogrammeerde robot een parcours afleggen. Een spannend moment!
Uiteindelijk deed team Master Cycles het op alle fronten het beste. De brugklassers uit B1G presenteerden een plan om zuivel- en drankverpakkingen apart in te zamelen. Elk pak zou dan zeven keer gebruikt kunnen worden. Op dit moment verdwijnen alle verpakkingen nog in de verbrandingsoven. Het idee is niet nieuw maar in Nederland wordt het nog niet toegepast. Volgens de Master Cycles ligt hier een mooie kans.
Op 30 januari doen Bram, Lot, Irene, Matthijs, Maarten, Maud, Imre, Anne en Sandra mee aan de Beneluxfinale in Venlo. Alvast veel succes gewenst!Terug