U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Techniek- en kunstwedstrijd Artcadia
Activiteit vindt plaats op: 18-12-2015

‘Artcadia Imagine your future is een landelijke techniek– en kunstwedstrijd voor leerlingen in 2 havo/vwo.
Deelnemers aan de wedstrijd moeten zich voorstellen dat ze in het jaar 2080 leven. De stad, zoals die in het begin van de 21e eeuw was, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? Er zijn nieuwe uitdagingen in de toekomststad Artcadia, en leerlingen bedenken de oplossingen.

Klas B2H doet mee aan het project Artcadia. De leerlingen konden uit drie thema’s kiezen: water, mobiliteit of milieu.
Bij ieder thema hoort een probleem waarvoor leerlingen een oplossingen moeten bedenken. Hiermee zijn de afgelopen weken hard aan de slag gegaan. Via de site van Artcadia kan gestemd worden op de bedachte oplossingen. Om de projecten van onze leerlingen te kunnen vinden, moet u de zoekterm Borculo gebruiken. Het team dat de meeste stemmen krijgt, wint de hoofdprijs: een reis naar Berlijn!

Hieronder stellen de leerlingen zelf de drie projecten aan u voor.
Water
Wij hebben met de klas een project uitgevoerd genaamd Artcadia. Er waren drie onderdelen  waar je voor kon kiezen. Wij zijn voor het onderdeel water gegaan. Wij hebben een oplossing bedacht voor het zoetwatertekort in 2080. Als ons groepje wint, kunnen we een reisje naar Berlijn maken met onze docent. Hiervoor hebben we stemmen nodig. Onze vraag is of u wilt stemmen op ons project.
Op de site van Artcadia kunt u op ons stemmen. U moet dan hier klikken. Bij voorbaat dank.
Esmé Overgoor, Yvet Stroeve, Mees Hoogenboom, Lucas Helbers, Silas de Graaf, Joa Brinkerhof, Frederieke Droste, Nienke Hilhorst

Mobiliteit
Hallo,
Wij hebben met school aan een project meegedaan. Ons onderwerp was mobiliteit en we hebben daarvoor de Skyfloat bedacht. Dit is een voertuig dat ons filevrij en  milieubewuster rond laat rijden.
Wij kunnen een reis naar Berlijn winnen maar daar hebben we wel stemmen voor nodig! U kunt hier uw stem op ons project uitbrengen.
Het liefst stemt u met meerdere browsers. Bijvoorbeeld internet, Chrome, Firefox enz.

Wij zullen uw stem erg waarderen.

Alvast bedankt. 

Groeten van het Skyfloat team: Pien ten Have, Lara Meijer, Anne Kerkemeijer, Ferron Schreibeld, Scott van der Vlugt en Lian Ribbers

Milieu
Het eerste probleem is dat gezinnen te veel voedsel weggooien. Daarom produceren fabrieken dus te veel voedsel.
Het tweede probleem is dat er te veel mensen in Nederland ongezond eten, ze eten dus te veel of te weinig.
Het derde probleem is dat er te weinig ruimte in is voor alle mensen.
Voor deze drie problemen hebben we een oplossing bedacht. Het heet "Bukur biskota". Met dit idee wordt iedereen weer zelfvoorzienend, ze krijgen in hun keuken namelijk een voedselprinter. Met die printer kan je je eigen voedsel printen.
Denkt u net als wij dat dit een goed idee is? Stem dan snel door hier te klikken. Hier vindt u ook meer informatie over ons project.
Heel erg bedankt namens B2H
Terug