U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Finale Artcadia in Eindhoven
Activiteit vindt plaats op: 19-1-2016

Klas B2H van de locatie Beukenlaan doet mee aan Artcadia.
'Artcadia Imagine your future is een landelijke techniek– en kunstwedstrijd voor leerlingen in 2 havo/vwo.
Deelnemers aan de wedstrijd moeten zich voorstellen dat ze in het jaar 2080 leven. De stad, zoals die in het begin van de 21e eeuw was, bestaat niet meer. Hoe leven we met elkaar? Hoe ziet ons vervoer eruit? Hoe gaan we om met de ruimte, water en ons milieu? Er zijn nieuwe uitdagingen in de toekomststad Artcadia, en leerlingen bedenken de oplossingen.
In klas B2H werden drie teams gevormd die konden kiezen uit de thema’s water, mobiliteit of milieu.
Team ‘Bukur Biskota’ koos het thema milieu. Bart Bolink, Luc Italiaander, Loes Pastoor, Marloes Bongaarts, Veroniek Kersten en Britt Ruumpol bedachten een oplossing voor voedselverspilling thuis, onderweg en de vervoersvervuiling onderweg. Het idee is dat iedereen zelfvoorzienend wordt. Het team laat zien dat met een voedselprinter thuis een warme of koude maaltijd geprint kan worden. De grondstoffen worden binnenshuis geproduceerd, bij voorkeur uit afvalproducten.
De teams uit B2H hebben dit jaar veel concurrenten. Er doen110 scholen mee aan Artcadia. Daar horen dit keer ook enkele Belgische scholen bij.
Er kwamen meer dan 270 projecten binnen, schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Die werkstukken zijn door een deskundige jury beoordeeld en daaruit zijn de finalisten geselecteerd.
Samen met acht andere teams behoort Bukur Biskota tot de finalisten! Een knappe prestatie!
Deze finalisten werken hun projecten nu verder uit en geven tijdens de feestelijke finale een presentatie. Dat gebeurt op woensdag 13 april in het Evoluon in Eindhoven.
De winnende school gaat met tien leerlingen en twee docenten naar Berlijn en bezoekt daar bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten.

 

Terug