U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Beroepenavond
Activiteit vindt plaats op: 19-2-2016

De vraag “Wat wil je later worden?” is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs vaak lastig te beantwoorden. Daarom organiseerde het Staring College ook dit jaar  een beroepenavond voor leerlingen vanaf leerjaar 3. Ruim zestig  mensen ‘uit de praktijk’ waren uitgenodigd om voorlichting te geven. Zij kunnen immers het beste vertellen hoe het is om een beroep in de praktijk uit te oefenen. De voorlichters waren afkomstig uit de regio en uit een breed scala vakgebieden: gezondheidzorg, techniek, handel, natuur en milieu, architectuur en design, onderwijs, transport en toerisme.
Veel leerlingen, waarvan sommige met hun ouders, bezochten deze bijzondere informatieavond en luisterden naar wat de beroepsbeoefenaars te vertellen hadden. Zo konden ze onder andere vernemen welke handelingen een tandarts precies verricht. Iedereen ligt wel eens in een tandartsstoel, maar is zich lang niet altijd bewust wat het vak van tandarts inhoudt.
Een makelaar zoomde vooral in op zijn klanten. Hij legde goed uit met welke verschillende mensen hij te maken had en over welke eigenschappen een makelaar moet beschikken.  Ook alle andere voorlichters gaven op hun eigen manier test en uitleg over hun vak.
Een interessante en boeiende avond die leerlingen meer zicht op hun toekomst heeft gegeven.

 Terug