U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Veilig Honk zoekt nieuwe vrijwilligers
Activiteit vindt plaats op: 10-3-2016

Veel scholieren gaan op de fiets naar het voortgezet onderwijs in Lochem of een omliggende gemeente. Onderweg kan hen van alles overkomen, zoals een lekke band, kapotte fiets of pesterijen. Veilig Honk biedt schoolgaande jeugd veilige havens op weg van e naar school. De gemeente is op zoek naar nieuwe adressen langs twee fietsroutes.

Op Veilig Honk-adressen kunnen scholieren terecht als zich onderweg problemen voordoen. De bewoners van deze adressen bieden kinderen eenvoudige en snelle hulp. Ze bieden een luisterend oor, ze lichten bijvoorbeeld de school, ouders of politie in over wat gebeurd is, ze pompen een lekke band op, ze bieden een schuilplaats bij noodweer of plakken een pleister. Vrijwilligers krijgen van de gemeente een leenfiets, fietspomp, EHBO-trommel en bandenplakset. Bij de woning staat een bordje met daarop het Veilig Honk-logo.

Vrijwilliger Veilig Honk worden?
De gemeente Lochem is op zoek naar Veilig Honk-adressen langs de volgende routes:
- Borculoseweg tussen Barchem en Borculo
- Lochemseweg tussen Barchem en Lochem

Wie bereid is de deur voor scholieren open te zetten voor eenvoudige en kortdurende hulp, kan zich aanmelden bij de gemeente. Uit de aanmeldingen selecteert de gemeente de adressen die op een 'strategische plek' op de route liggen. Vrijwilligers ontvangen na aanmelding een formulier Verklaring Omtrent het Gedrag dat zij moeten indienen bij het Ministerie van Justitie.

Aanmelden en informatie
Wie zijn of haar huis wil aanmelden als Veilig Honk of daarover vragen heeft, kan contact opnemen met Marleen Dam van de gemeente Lochem. Zij is bereikbaar via (0573) 289222 of m.dam@lochem.nl

 

Terug