U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Microscooplessen voor leerlingen St. Josephschool
Activiteit vindt plaats op: 14-10-2016

Kinderen uit groep 5, 6 en 7 van de Lochemse St. Josephschool kregen 13 oktober les op het Staring College. Geen rekenen of taal, maar een bijzondere biologieles. De St. Josephschool streeft ernaar om kinderen al onderzoekend hun kennis te laten vergroten en is in het kader hiervan met een insectenproject bezig. Het Staring College heeft een aantal grote practicumlokalen waar microscopen staan opgesteld. Een basisschool beschikt doorgaans niet over deze apparatuur en expertise. Daarom bood het Staring aan om microscooplessen te verzorgen.

 

 
Biologiedocent liet eerst op een groot scherm close-ups van insecten zien waarbij de kinderen mochten raden welke beestjes het zijn. Daarna gaf hij uitleg over de werking van de microscoop. Vervolgens konden de kinderen zelf aan de slag. Er viel veel te onderzoeken door de enthousiaste basisschoolleerlingen: pissebedden, duizendpoten, spinnetjes, torren. In een proefopstelling kon door enkele microscopen naar sprinkhanen en pantoffeldiertjes worden gekeken.

 
Senna uit groep 7 vindt het enorm interessant en tuurt ingespannen naar het torretje dat hij zojuist zelf uit een grote bak heeft gevist. "Helemaal leuk is dit", zegt hij. "Grappig om die beestjes zo groot te kunnen zien."
Zowel het Staring College als de St. Josephschool is positief over de samenwerking. "Voor herhaling vatbaar", klinkt het van beide kanten.

 

Terug