U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Uitreiking Junior Fellowship 2017
Activiteit vindt plaats op: 21-3-2017

Op 17 maart werd de prijswinnaar bekend van de Junior Fellowship, de profielwerkstukwedstrijd van het Rijksmuseum. Het was een feestelijke bijeenkomst, gepresenteerd door Bart Meijer die bekend is van televisieprogramma Het Klokhuis.

 

Ook Corine Rouwenhorst en Sangavi Sivananthan uit 6 vwo waren hierbij aanwezig. Naast acht andere koppels waren zij genomineerd  voor de Junior Fellowship. In hun werkstuk 'Kleur door de eeuwen heen' laten Corine en Sangavi zien hoe kleur vroeger en nu werd en wordt gebruikt in de schilderkunst, grafische kunst, reclame en social media. De afgelopen weken volgde het tweetal, samen met de andere genomineerden, een vijfdaags museaal onderzoeksprogramma in het Rijksmuseum in Amsterdam. Deze zogenaamde traineeship stond in het teken van het koloniale verleden van Nederland. De deelnemers werkten in een team, onder leiding van een regisseur, conservatoren en educatoren aan een video en een rondleiding die ze tijdens de uitreiking presenteerden.

 

De negen genomineerde profielwerkstukken waren van zeer hoge kwaliteit, aldus de jury die bestond uit onder andere astronaut André Kuipers en journalist/programmamaker Ad van Liempt. Maar zoals dat gaat bij wedstrijden kan er maar één de beste zijn. De hoofdprijs ging naar drie 6 vwo'ers van De Werkplaats Kindergemeenschap Bilthoven. Ze ontvingen ieder een studiebeurs van €1500 uit handen van Sander Bersee, directeur Erfgoed en Kunsten van het Ministerie van OCW.
Ook al wonnen ze niet de hoofdprijs, Corine en Sangavi hebben een geweldige prestatie neergezet. Hun profielwerkstuk belichtte veel facetten van kleur en kleurgebruik en werd door begeleidend docent Bart Keer met een 10 beoordeeld. De traineeship was een bijzonder en unieke ervaring waarvan ze veel hebben opgestoken.

Terug