U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

Staring Kunstenavond
Activiteit vindt plaats op: 12-5-2017

Alle leerlingen van 4 en 5 vwo en 4 havoleerlingen met kunstvak beeldend of muziek,
gaan in de schouwburg  kijken en luisteren naar toneel, fotografie, film en muziek. Deze ‘kunsten’ worden uitgevoerd en opgevoerd door 5 vwo’ers en enkele leerlingen uit 4 havo/vwo.

Toneel
Het toneelstuk ‘ACW Staring: Romantiek voor eeuwig’ past helemaal in dit Staringjaar en wordt op de planken gezet door een 5 vwo-klas. Decor, belichting, geluid, kostuums en rekwisieten nemen de leerlingen zelf voor hun rekening. Een flink project! Uiteraard vergt ook het instuderen van de tekst en het op elkaar inspelen de nodige tijd.
Eindresultaat is een montagevoorstelling van ongeveer 45 minuten, die in het teken staat van het Staringjaar: 250 jaar geleden werd A.C.W. Staring geboren, de naamgever van onze school. Aan dit bijzondere feit werd ook in januari uitgebreid aandacht besteed.
In het stuk maakt Staring, na een korte vogelvlucht door zijn leven, de balans op: wat is er van zijn werk en idealen terechtgekomen, hoe staat het er nu voor? Jongeren, boerinnen uit de Achterhoek, Romeo & Julia en anderen kunnen misschien zorgen voor een bescheiden antwoord op deze vragen…

Fotografie – film - muziek
Op groot scherm wordt een selectie vertoond van de beste foto’s en enkele van de beste korte films die dit jaar door leerlingen van de andere 5 vwo ckv-klassen zijn gemaakt. Ook  zijn twee of drie van de meest bijzondere filmpjes te zien die leerlingen uit 4 havo en 4 vwo hebben gemaakt. Een mini-filmfestival dus, omlijst met muziek door leerlingen uit 5 vwo.Terug