U bent hier:   Startpagina
  |  Inloggen

Article Details

WON-manifestatie
Activiteit vindt plaats op: 15-5-2017

Donderdag 11 mei zijn Jelle Oonk en Harmen Mulder (1M) en Nivyimana Bizabishaka, Lennart Cool en Stan van der Zee (4AB) genomineerd voor de nationale WON-manifestatie. De teams vertegenwoordigden onze school op de regionale WON-manifestatie, die plaatsvond op de campus van de Technische Universiteit in Enschede. Net als voorgaande jaren deelden leerlingen van vier scholen uit de regio van klas één tot en met vier de resultaten van onderzoek dat ze in het kader van wetenschapsoriëntatie hebben verricht.
De presentatie van Harmen en Jelle had de titel
Waar komt ons leven vandaan? Het verschil tussen wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke antwoorden. Hun onderzoek baseert op een vakoverstijgend project van 1 gymnasium, waarbij de leerlingen vanuit het perspectief van de vakken geschiedenis, biologie, beeldende vorming en drama zich bezighielden met de vraag naar het ontstaan en de ontwikkeling van leven op aarde. Harmen en Jelle kregen een groot compliment voor het enthousiasme en de betrokkenheid waarmee ze hun interessante onderzoeksresultaten presenteerden.
Nivyimana, Lennart en Stan schreven een praktische opdracht bij  maatschappijleer over de vraag Moeten de Nederlandse feestdagen veranderd worden? Een evaluerend onderzoek naar de meningen van deskundigen en burgers in Lochem. De jury benadrukte de onderzoekskundige kwaliteit van hun werk en de natuurlijke manier van presenteren.
De leerlingen werden gesupporterd door klasgenoten en namen ’s middags deel aan verschillende workshops. Voor de collega’s van de deelnemende scholen hield  Margarita Jeliazkova (UT) een inspirerende en interactieve workshop over Kritisch denken als onderzoeksvaardigheid van leerlingen. De leerlingen waren vrolijk, het weer speelde mee, een rondom geslaagde dag!

Terug